Astrologi
för din katt.

Du är på väg att få reda på sanningen om katten i ditt liv. Hela sanningen. Både de sidor du älskar och de sidor du hatar. Astrologen, författaren och kattälskaren Joan Moore ger dig nycklarna till att förstå de av kattens hemligheter som står skrivet i stjärnorna.

Källa: KATTLIV - tidningen för alla kattälskare.

Stenbocken 22 december - 20 januari
Element: Jord Planet: Saturnus Kvalitet: Kardinal

Hälsa: Både Saturnus (den planet som symboliserar hög ålder) och Stenbocken styr skelettet och begränsande tillstånd som reumatism och ledvärk är vanliga. Liksom förkylningar och sjukdomar förknippade med hög ålder. Näringstillskott rekommenderas.

Stenbockskatten är en praktisk, förståndig kisse; försiktig och under bart kontrollerad. Alla andra katter i hushållet fogar sig efter denna auktoritära figur. Som hela Zoodiakens fadersgestalt vet Stenbockskatten bäst, den är vis och tålmodig, om än beredd att använda tassen för att tillrättavisa uppstudsiga ynglingar. trots detta är den snäll och du kan säkert skönja ett sällsynt distanserat sinne för humor, som om den ville visa att den inte är långsint.
Stenbockskatter är dock, oavsett ålder, allvarsamma katter, vilket syns även på kattungar. Vem har sagt att inte ett "gammalt" huvud kan placeras på unga axlar?

Vattumannen 21 januari - 18 februari
Element: Lust Planet: Saturnus/Uranus Kvalitet: Fast

Hälsa: Problem med blodcirkulationen kan dyka upp. Anklarna och skenbenen är också sårbara, vilket kan leda till frakturer och brott. Även tänderna bör kollas upp regelbundet om man vill undvika problem.

När inflytandet från Saturnus är starkt är det inte mycket som skiljer vattumanskatten från den strikta stenbockskatten. Men när Uranus tar över förändras vattumanskatten till en utåtriktad rebell. Oförutsägbarhet är alltså nyckelordet i beskrivningen av denna intelligenta katt. Vattumanskatten kan växla från ett sällskapligt, charmigt och pratsamt humör till totalt ointresse för husse eller matte , oavsett hur mycket denne försöker kela. Det här är katten som föredrar att titta på video eller dataspel framför familjens gamla guldfiskskål!

Fiskarna 19 februari - 20 mars
Element: Vatten Planet: Jupiter/Neptunus Kvalitet: Föränderlig.

Hälsa: Fiskarna styr tassarna, levern, cirkulationen och blodets koaguleringsförmåga. Detta tecken styr också hypofysen, som i sin tur kontrollerar kroppens flöden och kretslopp. Allergier mot vissa läkemedel och nervositet kan förekoma. Se till att katten alltid har rent vatten och undvik att de den skaldjur.

Fiskkatten är en drömmare med stark intuition och andlig känslighet. Den har en själslig kontakt med sin ägare som tillför relationen något mer än sällskap; nämligen inspiration och insikt. Den drömmande fiskkissen försvinner regelbundet in i felina fantasier, särskilt när tillvaron blir lite för tuff för dess känsliga själ. Medlidande faller sig naturligt för denna, den blidaste varelsen i Zoodiaken, vilket alla bortsprungna och övergivna katter som den stöter på kan dra nytta av. Den kan dock "bränna ut sig" så att den måste dra sig undan för att återhämta sina krafter.

Väduren 21 mars - 20 april
Element: Eld Planet: Mars Kvalitet: Kardinal

Hälsa: Denna katt har troligen problem förknippade med huvudet eller hjärnan, överkäken och pulsådern. Var på din vakt mot ögonproblem, tandvärk och febersjukdomar som kattsnuva.

Väduren är Zoodiakens första märke och utgör begynnelsen av solens resa genom de tolv tecknen. Vädurskatten är ett typiskt exempel på denna underbara känsla av "uppvaknande" - pånyttfödelsen och glädjen som hör till vårdagjämningen. Självcentrerad, egensinnig och otroligt fokuserad; impulsiv, självsäker och förvånansvärt orädd är denna pälsklädda marsstyrda "jag-först-galning" alltid först till matskålen, först att besvara könsdriftens rop - och givetvis den första att råka i trubbel.

Oxen 21 april - 21 maj
Element: Jord Planet: Venus Kvalitet: Fast

Hälsa: Ömtåliga kroppsdelar för en oxkatt är nacken, halsen och öronen. Var på din vakt mot halsinfektioner och fetma.

Oxkatten är en pålitlig, trofast gammal katt som föredrar hemmets bekvämligheter - hemlagad mat - framför nätter ute på hustaken. För mycket av denna lata, lyxiga livsstil kan leda till den typiska rundlagda oxfysiken och den livliga drömlösa sömn kan dock denna pragmatiska, revirbevakande katt ilsket försvara sitt personliga territorium; en rasande oxkatt som skjuter rygg är en formidabel syn.

Tvillingarna 22 maj - 21 juni
Element: Luft Planet: Merkurius Kvalitet: Föränderlig

Hälsa: För denna katt är det benen, skulderpartiet, lungorna och nervsystemet som lätt kan ta skada. Hälsosam sömn bör uppmuntras - till nytt för alla berörda.

Frågvis, intelligent, rastlös och energisk.....Kort sagt, tvillingkatten är urtypen för den lekfulla katten, begåvad med en fyndighet från dess härskare Merkurius. Denna livliga katt är mångsidig och anpassningsbar och en riktig samtalskonstnär vars pigga prat bokstavligen kan charma ner fåglar ur träden. En tvillingkatt kan vara en förbryllande, gåtfull liten själ med en dubbelsidig natur. Med energi för två kan den här kattens konstanta aktivitet skapa kaos i ett hem!

Kräftan 22 juni - 22 juli
Element: Vatten Planet: Månen Kvalitet: Kardinal

Hälsa: Kräftan styr brösten, magen och matsmältningskanalen, så att dessa katter får lätt problem i de regionerna. Se upp med juverinflammation hos den diande honan .

Kräftkatten är hemkära och familjeorienterade varelser och om det inte är ämnade för avel bör de kastreras eftersom inget kan övertyga en så här moderlig katt att den inte bör få ungar. Kastreringen kommer dock inte att minska dess vänliga omsorg om alla små pälsklädda varelser - för dem handlar livet uteslutande om att föda och fostra. Dessa gosiga katter med söta ansiktsuttryck är vad man med ett mänskligt uttryck kallar "älskvärda personer"

Lejonet 23 juli - 23 augusti
Element: Eld Planet: Solen Kvalitet: Fast

Hälsa: Lejonkattens hjärta, blodomlopp och ryggrad är sårbara delar av kroppen. En balanserad hälsosam diet - inget rått kött, förstås - är tillrådlig.

Den praktfulla lejonkatten är med sin mäktiga självkänsla och sitt modiga lejonhjärta verkligen Djurens Konung. Den förväntar sig lejonparten av all uppskattning och allt smicker och blir djupt deprimerad, när den inte får tillräckligt av den varan. Men vem kan förvägra denna fantastiska varelse dess rättmätiga hyllning? Lejonkatter är utmärkta föräldrar. hanen stolt och beskyddande, honan vis och omvårdande. Den som retar den djärva och orädda lejonkatten möts av en tillintetgörande, kejserlig blick, som får även den modigaste at krypa ihop.

Jungfrun 24 augusti - 22 september
Element: Jord Planet: Merkurius Kvalitet: Föränderlig

Hälsa: Jungfrun styr händerna, nervsystemet och inälvorna. Nervös stress kan orsakas av bekymmer med detaljer. Stressrelaterade magsmärtor kan bli resultatet. Jungfrukatten trivs bäst, som det högt älskade enda husdjuret.

Nogräknad, kritisk, analytisk och praktisk är adjektiv. som passar in på katter födda i detta stjärntecken, som traditionellt förknippas just med katten och dessa beskrivs som  särskilt pjoskiga katter. Jungfrukatter kan vara reserverade, behärskade och de håller på sitt eget. De är petnoga med sin hälsa och hygien och kan vara riktigt kinkiga när det gäller maten. Måltiderna bör vara små, välsmakande och varierande för denna kräsna kisse. Denna strävan till perfektion kan resultera i en grälsjuk katt.

Vågen 23 september - 23 oktober
Element: Luft Planet: Venus Kvalitet: Kardinal

Hälsa: Njurarna, länder, korsryggen och urinvägarna styrs alla av Vågen. Varning för njurinflammation och urinvägsinflammationer.

Vågkatten är en intelligent och charmig katt, som älskar harmoni och fred och som därför alltid försöker avläsa sin ägares sinnesstämning. Eftersom hon styrs av kärlekens och alla njutbara tings gudinna Venus bringar hon allt detta till sina njutningars tempel - ditt hem. Omtänksam och artig älskar denna katt att kommunicera med sin speciellt utvalde (det vill säga med dig, lyckliga vågkattägare) och du uppskattar säkert också hemmets estetiska sinnelag, som gör att din vågkatt ser vacker ut i vilken pose hon intar och därmed alltid på ett utmärkt sätt matchar inredningen.

Skorpionen 24 oktober - 22 november
Element: Vatten Planet: Pluto Kvalitet: Fast

Hälsa: Skorpionen styr fortplantningsorganen och symboliserar "elimineringsprocessen". Var uppmärksam på problem med könsorganen, urinblåsan och tarmen. Bristningar och bölder kan förekomma.

Som sin mästare, Pluto, har skorpionkatten dolda demoniska djup. Förarga aldrig denna varelse, för om du gör det, fixerar den dig med en glimmande, hypnotisk blick och kommer att avsky dig under resten av sina nio liv (kanske bäst att finna ett nytt hem åt den?). Men med sin sällsynta "djuriska dragningskraft" äger denna ofta tunga, muskulösa katt djup, mäktiga passioner och kan försvinna i natten för att spöka på kyrkogårdar, soptippar och i stans skummaste kvarter. Denna intuitiva, manipulativa, härsklystna katt, denna familjära häxa, är det bättre att ha med sig än mot sig.

Skytten 23 november - 21 december
Element: Eld Planet: Jupiter Kvalitet: Färänderlig

Hälsa: Skytten styr låren, höfterna och levern. Skyttkattens dumdristiga äventyr kan orsaka fysiska skador. "Jupiteriskt" frossande av sardiner och grädde kan störa leverns funktion.

Skyttkatten är en sorglös, sportig äventyrare; ett riktigt energiknippe med en "miss"-riktad missilattityd till livet. Den fribrytande skyttkatten är ett hot mot alla icke vägg- eller golvfasta föremål och behöver alltså stora utrymmen både fysiskt och mentalt. Den blir djupt olycklig om den "fängslas" inomhus och är en ohämmad jägare utomhus. Lite av en skrävlare som gillar bus och om han får röra sig fritt kan försvinna och vara borta i dagar!

Denna sida har jag hittat hos Ullas Kattsida